Първо място на регионално състезание

От 14 до  16 март в гр. Хисаря се проведе състезание за „Най- добър млад готвач, барман и сервитьор-сомелиер” под патронажа на Министъра на образованието и науката.

В надпреварата взеха участие ученици от 34 професионални гимназии по професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”

С високата си професионална подготовка, упоритост  и талант, учениците от ПГ по туризъм „Алеко Константинов” гр. Поморие, представиха отлично своето училище и заслужиха уважението на всички присъстващи, като спечелиха отборно Първо място.

В категорията „Най- добър млад сервитьор-сомелиер” Мариела Теохарова от 12а клас с ръководител Велка Байчева завоюва 2 – ро място.

Димитър  Тодоров от 11а клас с ръководител Златка Ватева, за първи път взе участие на такъв форум. Той впечатли професионалното жури със смелото и атрактивно боравене с шейкъра и бутилките и спечели 2-ро място.

Венцислав Бинчев от 12 б клас взе участие в надпреварата за „Най- добър млад готвач” с преподавател Живка Вълканова. Малко не му достигна да се качи на почетната стълбичка и се класира 6-ти. Но това го  амбицира още повече за предстоящата VI Панорама на Професионалното образование, която ще се проведе от 24 до 26 Април 2014г. в гр. Пловдив.

С постигнатите високи резултати училището доказа, че се извършва една от най- добрите професионални подготовки в региона и страната ни.