За любовта и образованието


Учениците от групата с образователни затруднения „Арт дизайн на кетърингово събитие“ от 12 в клас по проект „Твоят час“ изработиха хартиени аксесоари за украса на маса. По повод празника Свети Валентин те подготвиха и подредиха тематична маса за романтична вечеря на тема „За любовта“.

С много старание и въображение участниците в групата сами изработиха Валентинки, които надписаха с красиви пожелания  и подариха на любим човек. Най-активни в работата  бяха учениците Анка Томова , Георги Арабаджиев и Фанка Манолова.

Участниците в събитието доказаха ,че любовта не пречи на образованието, тя го вдъхновява и подпомага, а когато правиш нещо с любов ,то винаги е красиво, смислено и добро.


 На  14. 02. 2017г. учениците от XII  клас , участници в  група „Млад ресторантьор” отбелязаха празника на любовта и виното с интересно състезание.

Празникът Трифон Зарезан е посветен на лозите и винарството- свети Трифон се смята за техен покровител. Поморийски регион се слави с традиции в лозарството и производството на висококачествени вина , ракии и винено бренди.

Дванадесетокласниците от ПГТ „Алеко Константинов” по професията „Ресторантьор” се обучават в производството на висококачествена и здравословна храна и в съчетаването и с подходящи напитки. За целта те усвояват основите на  модерната професия на сомелиера в Заведенията за хранене и развлечения от висока категория.

Учениците придобиват знания и умения за различните вина и напитки и основни правила за провеждане на професионална дегустация. На състезанието участниците извършиха дегустационен анализ на различни вина и показаха умения в провеждане на „сляпа дегустация”.

Младите дегустатори бяха поздравени от г-жа Димитрова и техните съученици, с пожелание да се усъвършенстват и продължат обучението си по „Сомелиерство- професията на бъдещето”

 

Родителите останаха удовлетворени от работата на учениците и им пожелаха още по-интересни и полезни занимания  за усвояване на избраната от тях професия „Ресторантьор”.