УЧЕНИЦИ ОТ ПГ ПО ТУРИЗЪМ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“ – ПОМОРИЕ ПОДКРЕПИХА КАУЗАТА ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ, РАВНОПРАВИЕ И ПРИОБЩАВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС

На 27. май под мотото „ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО!“  учениците от ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ – Поморие се включиха в  глобалната кампания на “Спешъл Олимпикс България” „ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА“.

Под ръководството на г-жа Недка Абрашева – ресурсен учител и г-жа Людмила Георгиева – старши учител по ФВС бяха сформирани четири смесени отбора от ученици със и без интелектуални затруднения, които имаха възможността да играят футбол заедно.

Инициативата на “Спешъл Олимпикс” се  превърна в мисия на ПГТ „Алеко Константинов“ – да организира спортни събития за ученици със СОП, като им предоставя устойчиви възможности за развитие на тяхната физическа култура, да проявят сръчност и бързина, както и да покажат уменията си в спорта на своите връстници..

Заедно в играта, хванати ръка за ръка, момичетата и момчетата превърнаха този ден в празник. Празник на сплотеността, уважението, грижата, верността и  приятелството!  Празник на толерантността и на вярата в човешките възможностите