Цветя за Апостола

Днешният 19 февруари бележи 147 години от гибелта на Апостола на свободата.

Пред паметника на Васил Левски в град Поморие, ученици учители от ПГТ „Алеко Константинов“ поднесоха цветя и отдадоха своята почит и признателност пред саможертвата на един от най-светлите и чисти образи в националната ни история.

На честването присъстваха кметът, заместник-кметът, общински съветници, представители на институциите, ученици и учители, общественици, граждани и гости на града.

Тази светла дата бе отбелязана и в ПГТ „Алеко Константинов“, гр. Поморие.  Ученици от XII „б“ клас  разказаха пред своите съученици за великото дело на Апостола, рецитираха стихове, посветени на Левски, сведоха глави пред подвига, пред саможертвата на един от най-смелите и честни синове на България и  дадоха обещание да обичат родината и предават на поколенията заветите на Дякона.

Господин Карталов, директор на училището, със затрогващо обръщение благодари на участниците и всички присъстващи за това, че на този ден отдават заслужен почит към един българин, който без отчаяние, но с много вяра, отдава живота си на България!

Тържеството приключи с едноминутно мълчание  пред паметта на Апостола.