Един различен час

Един час на класа извън традиционните рамки се проведе в ПГТ“Алеко Константинов“ гр. Поморие.
Учениците от VIII а клас се срещнаха с Росен Андрей Охеда- пътешественик, който е минавал по пътя на смъртта в Боливия, плувал е а акули в океана, преживявал е срещи със страховити животни, попадал е в разбойнически квартали и на места без капка цивилизация. Може да разказва истории, които често звучат като легенди, но всички са по действителен случай, защото той е главният герой в тях.  Роден е в Хавана през 1972 г. от майка българка и баща кубинец, има канадски паспорт и дом в Хасково. Но неговото „вкъщи“ може да е всяка точка на света. Три години учи астрономия в Москва. Завършва туризъм в Канада, където в момента живее, докато не пътешества по света. Говори свободно пет езика – български, английски, руски, португалски, 
Бил е  на всички континенти. В Антарктида стъпвал на айсберг, посетил е  Океания, обиколил е  цяла Южна Америка… Общо 169 страни е прекосил.
Учениците бяха очаровани от разказите на пътешественика , чуха любопитни истории от пътешествията му и разхождайки ги със снимки, видео и разказ до най-екзотичните кътчета на Земята, които е посетил.