Учениците от ПГТ „Алеко Константинов“ – заедно в изкуствата и в спорта

На 15. 05. 2024г., в залата на читалище „Просвета – 1888г.“, ученици от ПГТ „Алеко Константинов“ –  гр. Поморие представиха своите дейности по проект към НП „Заедно в изкуствата и спорта“. Изявиха се мажоретният състав и театралният клуб с ръководители г-жа Людмила Георгиева и г-жа Станка Недялкова.

Албена и дядо Власю, Куцар и Нягул оживяха на сцената на читалището в драматизацията по едноименния разказ на Йордан Йовков. Възпитаниците на ПГТ „Алеко Константинов“ отправиха своите послания за силата на красотата, за греха, покаянието и прошката. Вълнуваха се от своята първа изява пред публика и от докосването си до завладяващия свят на изкуството.

Танци с различен ритъм, енергия и колорит изпълниха момичетата от мажоретния състав. Чрез магията на музиката и танца девойките от девети и  десети клас поздравиха своите учители, съученици, родители и гости. Двете формации създадоха много настроение в залата.

Заедно в учението, в изкуството и в спорта, учениците от ПГТ „Алеко Константинов“ отбелязаха патронния празник на училището.

 

Отлично представяне на ученик от ПГТ „Алеко Константинов“- гр. Поморие в конкурс, посветен на Щастливеца

В периода 08 – 10.05.2024 г. Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов“ – Велинград бе домакин на станалата вече традиционна среща на училищата, които носят името на Щастливеца. Тя се провежда всяка година в навечерието на патронния празник. Една от инициативите бе обявеният ученически конкурс за есе, посветен на Алеко Константинов.

Десетокласникът от ПГТ „Алеко Константинов“- гр. Поморие Хасан Солак бе отличен на първо място в надпреварата с есето си „Страстите на Алеко“. Гимназистът представи достойно училището и даде повод за удовлетворение и радост на своя преподавател по български език и литература г-жа Станка Недялкова.