Седмица на чуждите езици

На 12-ти март 2024 година, се проведе тържественото откриване на седмицата на чуждите езици в Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в град Поморие. Събитието беше организирано с цел да насърчи учениците да изучават и усвояват нови езици, разширявайки своите знания и културен хоризонт. В програмата бяха включени различни интересни и образователни дейности. След встъпителните думи от Катя Христова от 12Б клас, ученици от осми до дванадесети клас изпълниха поезия от Мая Анжелоу, Хайнрих Хайне, Пушкин  и Алексей Плещеев на английски, немски и руски език, пяха популярни английски и руски песни.

Директорът, г-н Карталов, поздрави учениците като подчерта важността и значението на чуждите езици в съвременната действителност.

Седмицата на чуждите езици е важно събитие в нашето училище, което ни предоставя възможност да открием и научим повече за различните култури и езици от целия свят. Програмата включва разнообразни и образователни дейности като лекции, игри, конкурс- викторина, музикална и видео презентация, които ни помагат да разширим нашите познания и да се запознаем с различните аспекти на други култури.