ПГТ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“ ОТБЕЛЯЗВА НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА „ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА“

В подкрепа на кампанията по отбелязването на националната седмица на „Достъп до добра храна“, учениците от ПГТ „Алеко Константинов“ проведоха редица мероприятия. Те вдигнаха зеления картон, символ на кампанията, и по този начин заявиха своята позиция за здравословното хранене и разумното използване на хранителните ресурси.

Младите готвачи приготвиха здравословно меню от местни продукти. Десетокласниците дискутираха върху предизвикателствата, представени във филма „Да отгледаш промяната“ ,  за ползите от здравословната храна и за изграждането на хранителните ни навици, които влияят върху начина ни живот. В часовете по учебна практика бяха приготвени здравословни ястия, с които бе подредена красива трапеза.

Под надслов „Вдъхновението да учиш за храната“ бе осъществен  и училищен мост между учениците от ПГТ „Алеко Константинов“ и ОУ „Христо Ботев“ – Поморие. С обещание за устойчивост на инициативата и продължаващо съвместно сътрудничество, събитието приключи с взаимна благодарност и удовлетвореност от срещата.