ОТКРИТ УРОК ПО БАРМАНСТВО

Иновативен и нестандартен бинарен открит урок по „Сомелиерство и барманство“ проведоха учениците от XI.A при ПГТ „Алеко Константинов“  с ръководител инж. Светла Калева. Темата на урока беше „Приготвяне на здравословни коктейли“. Кабинетът по барманство  се изпълни с много настроение и усмивки, което донесоха малките ученици от  III.А клас на СУ „Иван Вазов“ с ръководители г-жа Елена Коева и г-жа Димитрова.

Г-жа Калева представи инструментариума на бармана и методите „Шейкване“ и „Разбъркване и прецеждане“ за приготвяне на дълги смесени напитки. Младите бармани  направиха демонстрация на технологията на приготвяне на коктейли.  Най-интересната и забавна част от занятието бе моментът, в който те влязоха в ролята на ментори на третокласниците, които  сами приготвиха цветните напитки. Това се оказа предизвикателство за сръчността и въображението на малките любознайковци, а резултатът – красива чаша с цветовете на дъгата.

„Нестандартните уроци са голямо предизвикателство, но удовлетворението е още по-голямо, когато видим ефекта върху учениците – ентусиазирани, активни, креативни, мотивирани, уверени, действащи като екип“, сподели г-жа Калева.