Коледа в ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Поморие

Коледа 2022. Цялото училище блести в своята празнична премяна, класните стаи са украсени; елхата грее, отрупана с гирлянди и бляскави играчки.

Жизнерадостно настроени ученици репетират за коледно тържество.

Празничната програма в нашето училище включваше рецитал от песни и стихове на английски език. Ученици от осми, девети, десети и единадесети класове изпълниха песните Yeshua, Silent night, So this is Christmas. Светлозара, Александра, Калина, Анна и Радка от 8б клас, Магдалена от 9а и Давид от 10б клас рецитираха стихове в коледен дух на английски език.

С подбрани текстове водещите Анна Иванова от 8б и Магдалена Георгиева от 9а клас ни припомниха историята на Рождество Христово и свързаните с празника символи и послания. Преобразени в оригинални костюми учениците Елисавета Топалова в ролята на Дева Мария, Давид Колев като Йосиф, Станчо Атанасов като архангел Гавраил, Радка Петрова като ангел, Апостол Азис в ролята на цар Ирод, Илия Вълков, Илия Топалов и Митко Щерев в ролята на влъхвите пресъздадоха святата нощ. Специални благодарности на г-жа Донка Китанова от читалище „Светлина-1939“, Поморие за хубавите костюми. Кулминация на тържеството бе танцът, с който, под ръководството на г-жа Людмила Георгиева, ученичките Мелиса Иванова и Анита Василева от 8а клас, Радка Петрова и Симона Чернева от 8б клас и Елиза Иванова от 11а клас възпламениха публиката. Енергията и ритъмът се предаде на зрителите и обедини всички в един общ танц.

Директорът, Валентин Карталов поздрави присъстващите в навечерието на най-светлия и обичан празник и пожела здраве, много усмивки и да бъдем все така единни в многообразието си. Той връчи грамоти на изявилите се през първия учебен срок ученици.

Празникът се превърна в неповторимо преживяване, изпълващо душите с радостно тържество.