Откриване на новата учебна кухня в ПГТ „Алеко Константинов“

15 септември е празник на духа и просвещението. Всяка година този ден неизменно събира най-светлите ни очаквания и надежди и слага началото на вълнуващи предизвикателства.

Ученици, учители и родители бяха отново заедно в двора на Професионална гимназия по туризъм “Алеко Константинов“ – гр. Поморие, потопени в празничната атмосфера по случай откриването на новата учебна година. След официалното посрещане на знамето на училището и издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България бе отслужен тържествен водосвет.

Приветствено слово към всички присъстващи отправи г-н Валентин Карталов – директор на гимназията. Той сподели своите вълнения в този празничен ден и отбеляза, че началото на всяка учебна година винаги е съпътствано с надежда за напредък. Обръщайки се към ученици, учители и родители, той им пожела всички заедно да извървят пътя на знанието и мъдростта и достойно и отговорно да приемат предизвикателствата на времето.

Своят поздрав отправи и г-н Антон Лалев – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” при Община Поморие. Той прочете поздравителен адрес от името на кмета на община Поморие.

Началото на учебната година бе белязана и от откриването на реновираната учебна кухня – иновативно пространство в което учениците ще усвояват професионални знания и умения.

Екипът на ПГ по туризъм желае на всички ученици, учители и родители успешна и ползотворна нова учебна година!

На добър час!